Dynamic content

Uit Visitor Insights
Ga naar: navigatie, zoeken

Dynamic content, of dynamische inhoud is pagina-inhoud die just-in-time wordt samengesteld (gegenereerd) en gepresenteerd, exact op het moment dat de bezoeker de webpagina[1] opvraagt. Het instellen van Dynamic Content verloopt via het configuratiescherm van uw domein Icoon van het configuratiescherm.

Dynamic Content module aanmaken

Hiervoor kiest u onder het kopje "Dynamic Content", voor een "nieuwe Dynamic Content-module". Vervolgens voert u tekst in, en/of eventuele afbeeldingen (aan de hand van hun URL). De Dynamic Content zal op uw site weergegeven worden met de CSS die al op uw eigen site actief is. Hierdoor past de content naadloos binnen uw huisstijl.

Dynamic Content module plaatsen

Hiervoor gebruikt u een Trigger. Met daarin:

  • Enkele trigger-expressies, om de voorwaarden voor het verschijnen van de dynamic content aan te geven.
  • De trigger-actie "Dynamic Content", die een gekozen module op uw site plaatst. De positie op de pagina geeft u aan met een CSS-selector of jQuery-selector. Enkele voorbeelden van ondersteunde selectors:
    • body voor de volledige pagina
    • p:first-of-type voor de allereerste paragraaf

Raadpleeg uw websiteleverancier als u hulp nodig heeft, of maak gebruik van de Chrome web browser extensie Copy Css Selector.


Voorbeeld Dynamic Content Trigger

Hieronder ziet u een voorbeeld van een Dynamic Content-Trigger. Deze trigger toont de Dynamic Content module genaamd 'Alert - Geidentificeerd'. De expressiegroepen zorgen ervoor dat deze content alleen aan een geïdentificeerde bezoeker wordt getoond:

Voorbeeld Dynamic Content Trigger


Speciale variabelen

Dynamic Content modules ondersteunen speciale variabelen, waarmee de tekst nog persoonlijker gemaakt kan worden. Variabelen zijn placeholder-teksten, die vervangen worden door actuele bezoekersinformatie. Zo wordt bijvoorbeeld {{bedrijf}} vervangen door de daadwerkelijke bedrijfsnaam van de bezoeker.